Skip to main content

In gesprek met Ayse Can over haar start als zzp’er en ervaring met DBI Professionals.

Ayse Can (39) woont met haar gezin in Zaandam. Sinds eind november is Ayse via DBI Professionals gestart bij 9Altitudes als financieel administratief medewerker. Hiervoor was ze 11 jaar werkzaam bij een woningbouwcorporatie. Na een lang vast dienstverband maakte ze de stap om via DBI als zzp’er aan de slag te gaan. We waren benieuwd naar haar ervaringen tot nu toe.

Waarom heb je de overstap gemaakt naar zzp’er binnen Finance?

“Na 11 jaar bij een grote woningcorporatie te hebben gewerkt, vond ik het tijd om eens verder te gaan kijken en ben ik gestart bij een commercieel vastgoedbedrijf. Ook daar was ik in loondienst, maar ik vond het toch minder leuk dan ik vooraf had gedacht. Wat ik in 11 jaar had opgebouwd op het werk, die verbinding met collega’s vooral, vond ik niet meteen weer bij mijn nieuwe werkgever. Dat was voor mij de reden dat ik besloot om als zzp’er verder te gaan. Als zzp’er speelt de verbinding een minder grote rol en zo kan ik ook meer ervaring opdoen bij verschillende opdrachtgevers.”

Hoe bevalt het werken als zelfstandig ondernemer?

Hoewel Ayse nog maar net is begonnen bij haar eerste opdrachtgever, heeft ze het prima naar haar zin. Ook het werken als zzp’er was een slimme zet. “Het bevalt echt heel erg goed! Het is nog maar twee maanden dus het is nog vrij kort. En deze opdracht duurt drie maanden dus binnenkort mag ik weer naar de volgende opdracht.”

Hoe kwam je bij DBI Professionals terecht?

“Op LinkedIn had iemand mij getagd in een vacature bij DBI Professionals. Vervolgens werd ik al gebeld en zijn we in gesprek gegaan. Zo snel kan het gaan dus.”

Dat ze zo snel schakelen, heeft Ayse als heel positief ervaren: “Er waren niet veel gesprekken nodig om te weten wat we aan elkaar hadden. We voelden aan de telefoon vrijwel direct een klik met elkaar en hierna mocht ik al op gesprek komen. Ik had nog meerdere gesprekken die week gepland, maar ik hoefde niet meer verder te zoeken, want ik wilde meteen via DBI aan de slag!”

Wat zijn jouw dagelijkse werkzaamheden?

Ayse heeft jarenlange ervaring op het gebied van debiteuren, crediteuren en het beheer van het grootboek. “In de kern hou ik me bezig met de debiteuren-crediteuren administratie, het registreren van inkopen, verwerken van bankmutaties, nabellen, dat soort werkzaamheden. Verder beheer ik de leaseauto-administratie en ondersteun ik de controller bij de maand- en jaarafsluiting. Zodra ik de nieuwe collega die onlangs in dienst is gekomen heb ingewerkt, zit mijn taak erop en ga ik weer naar mijn volgende opdracht.”

Zou je DBI Professionals aanbevelen aan anderen en waarom?

Ik zou DBI Professionals zeker aanbevelen voor andere zelfstandige Finance professionals, helemaal als je snel op zoek bent naar ander werk. De professionals bij DBI weten namelijk van aanpakken! Ze kunnen niet alleen snel schakelen, maar ook omdat ze vertrouwen in jou hebben als professional, kun je laten zien wat je waard bent en jezelf 100% bewijzen.