Skip to main content

Erik Golverdingen is interim-manager bij Vesting Finance. Daar geeft hij leiding aan de afdeling Debiteurenbeheer, een team dat bestaat uit 20 medewerkers. Voor (tijdelijke) versterking van de afdeling maken ze gebruik van DBI Professionals. We gingen met Erik in gesprek over het vinden van de juiste professionals en wat voor Vesting Finance de samenwerking met DBI Professionals oplevert.

Kan je wat vertellen over Vesting Finance en jullie dienstverlening?

“Vesting Finance is onder andere specialist in het voorkomen en oplossen van betalingsachterstanden. Debiteurenbeheer is een onderdeel van ons domein Servicing. We bieden service over de gehele financiële keten, van het accepteren tot het incasseren van niet-terugbetaalde (hypothecaire) kredieten. De afdeling Debiteurenbeheer vormt een schakel daar in en dat doen we voor verschillende producten. Dat doen we heel klantvriendelijk en servicegericht.”

Kun je wat vertellen over het team Debiteurenbeheer?

“Het team Debiteurenbeheer draagt er zorg voor dat mensen niet te lang in achterstanden komen. Die zorg is belangrijk, we kijken echt hoe we dit op kunnen lossen met elkaar. Ons team probeert bij een betalingsachterstand in contact te komen met de klant en vervolgens gaan we kijken wat er aan de hand is en hoe we de situatie het beste kunnen oplossen. Je wilt niet alleen dat de relatie tussen de financier en de klant behouden blijft, maar ook dat de zorgplicht wordt nageleefd. Twee vliegen in één klap dus.”

Hoe ervaar je de samenwerking met DBI Professionals?

“DBI Professionals levert voor ons Finance professionals. Bij alles wat ze doen geldt: ‘What you see is what you get’. Ze zijn een betrouwbare en relatief kleine partij. Dat betekent juist dat ze heel veel voor elkaar krijgen en snel kunnen schakelen, ook dankzij de korte lijnen die we met elkaar hebben. We werken op deze manier heel goed samen.”

Zou je DBI Profs aanraden aan anderen en waarom?

“Ik zou DBI zeker aanbevelen, ze leveren ons de kwaliteit die wij nodig hebben en daarmee onderscheiden ze zich in de markt. Op het moment dat ze een kandidaat voorstellen, is een cv meer bijzaak. DBI kan mij namelijk precies vertellen waarom een kandidaat in ons team past en waarom iemand geschikt is, omdat ze ook vakinhoudelijke kennis hebben. Dat doen ze dus zeker anders.”

Waar is DBI vooral heel sterk in?

“In het gesprek met de kandidaat onderzoeken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen. Belangrijke elementen voor mij hierin zijn passende competenties, de wil om te leren en de gezamenlijke klik. DBI begrijpt altijd goed waar wij als organisatie naar op zoek zijn. Hierdoor zijn zowel ik als de kandidaat vooraf goed geïnformeerd en weten we wat kunnen verwachten. Dit scheelt ons allen veel tijd!”

Waar kunnen ze in verbeteren?

“Als je in de arbeidsmarkt op deze manier succesvol bent, dan is groei onvermijdelijk. Dat is mooi, maar dan moet je het laagdrempelige wel zien te behouden. Voor grotere partijen is maatwerk leveren lastig, dat is wel de grote uitdaging waar ze dan voor komen te staan.”

“Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt is DBI Professionals voor ons heel belangrijk. Je hoort alleen maar dat het lastig is om mensen te vinden, maar DBI levert ons de kandidaten. Dus dat doen ze heel goed.”