Skip to main content

Versterking en groei met professionals: Het succes van het Credit Accelerator Program bij Flexhub

Efficiënt creditmanagement is cruciaal voor elk bedrijf, met name in de dynamische flexbranche waarin Flexhub actief is. Om hun operationele capaciteiten te versterken, ging Flexhub een samenwerking aan met DBI Professionals. Deze samenwerking resulteerde niet alleen in een uitstekende match met de kandidaat Candell, maar sloot ook naadloos aan bij de groeiambities van Flexhub. Kimberley van Roosendaal, Credit Control Manager bij Flexhub, deelt haar ervaringen.

De uitdaging bij Flexhub

Als backoffice dienstverlener voor uitzendbureaus beheert Flexhub alle expertise die hun klanten verder kan helpen. Flexhub helpt flexondernemers het beste uit zichzelf te halen door de backoffice volledig uit handen te nemen. Werkzaamheden zoals salarisadministratie, juridische ondersteuning, verzuimbeheer en – begeleiding, voorfinanciering, verzekeringen, facturatie en de opvolging daarvan nemen zij op zich. Zo maken zij de complexe flexbranche eenvoudig voor hun klanten.

Toen Kimberley zes jaar geleden bij Flexhub begon, kreeg ze de kans om de Credit control afdeling op te zetten. Het Credit Control team bestaat inmiddels uit collectors, die de initiële fasen van het Debiteurenbeheer vanuit relatiebeheer uitvoeren, en Credit controllers, die naast de Keyaccounts ook de kredietverzekeringen beheren. Dit systeem stelt Flexhub in staat om efficiënt te reageren op de veranderlijke eisen van de flexbranche en tegelijkertijd sterke relaties met klanten te onderhouden.

Begin van een succesvolle samenwerking

De samenwerking met DBI Professionals begon toen door de verder groei van Flexhub dringend een ervaren creditmanagement professional nodig was. “Na een vruchteloze zoektocht naar kandidaten vóór de zomer, introduceerde DBI Professionals ons aan Candell, met wie er direct een klik was,” vertelt Kimberley. “Candell’s hands-on aanpak en haar vermogen om snel en effectief te handelen, sloten perfect aan bij onze bedrijfscultuur van ‘mouwen opstropen en aanpakken’.” Deze persoonlijke connectie en gedeelde werkethiek versterkten niet alleen Flexhub’s operationele capaciteiten, maar verrijkten ook de interne cultuur van actief leren en het motto ‘Samen groeien. Samen sterker.’.

Candell’s impact en ontwikkeling

Candell bracht haar ervaring in creditmanagement mee en ontwikkelde nieuwe competenties dankzij het Credit Accelerator Program van DBI Professionals. “Candell kon snel ingrijpen in complexe vraagstukken en verlichting bieden waar nodig, wat ons team hielp verder te groeien,” zegt Kimberley. Haar vermogen om direct bij te dragen, gecombineerd met haar snelle aanpassing aan de specifieke dynamiek van de flexbranche, benadrukte de effectiviteit van DBI’s programma. “Ze leerde snel over de nuances van kredietverzekeringen en hoe deze toe te passen, wat cruciaal is voor onze operaties,” voegt Kimberley toe.

De succesvolle start van Candell en haar positieve invloed op het team leidden tot een verlenging van haar contract. “DBI’s flexibiliteit en begrip voor onze unieke behoeften hebben bijgedragen aan een langdurige samenwerking,” zegt Kimberley. Deze samenwerking stelt Flexhub niet alleen in staat om huidige operationele uitdagingen aan te gaan, maar ook strategisch vooruit te plannen voor toekomstige groei.