Skip to main content

Waarom DBI Professionals het ideale startpunt is voor jouw carrière in creditmanagement

“Mijn reis bij DBI Professionals begon drie maanden geleden, in januari. Met twaalf jaar ervaring in de financiële dienstverlening met een focus op sales, zocht ik naar een nieuwe uitdaging die mij verder kon brengen. De overstap naar de acceptatieafdeling was een frisse verandering.” zegt Nino. “Ik koos voor DBI Professionals vanwege het Credit Accelerator program en de kansen die het bood om mijn carrière een nieuwe impuls te geven.”

Eerste ervaringen en het Credit Accelerator Program

Zijn eerste opdracht bij DBI Professionals is bij Toyota Financial Services in Vianen. “Op de acceptatieafdeling voor zakelijke klanten beoordeel ik leaseaanvragen. Ik heb veel contact met de dealerbedrijven, ook met klanten. Die doen zakelijke aanvragen voor financial en operational lease die ik dan moet beoordelen op basis van jaarcijfers en kredietwaardigheid,” vertelt hij. “Deze functie stelt mij in staat mijn analytische vaardigheden volop te gebruiken en dieper in te gaan op financiële documentatie.”

“Ondanks ruime ervaring in de financiële sector, neem ik deel aan onderdelen van het Credit Accelerator Program van DBI Professionals. Ik doe deels mee met het Accelerator-programma, maar het is niet dat ik echt een starter ben. Dit programma, ontworpen voor jonge professionals, biedt ook trainingen en begeleiding voor iemand zoals ik, die al ervaring heeft maar nieuwe vaardigheden wil opdoen.”

Netwerken, groei en toekomstperspectief

“Werken via een detacheringsbureau zoals DBI Professionals biedt kansen om te netwerken en ervaring op te doen bij diverse bedrijven. Het is toch altijd weer spannend hoe de volgende opdracht zal zijn,” merkt Nino op. “Elke nieuwe opdracht brengt uitdagingen en leermogelijkheden met zich mee, wat bijdraagt aan professionele ontwikkeling en helpt bij het opbouwen van een netwerk.”

Zijn ervaring bij DBI Professionals heeft zijn verwachtingen overtroffen. “Met de ondersteuning en kansen voor professionele ontwikkeling, zie ik een heldere toekomst voor me, mogelijk zelfs in gebieden zoals compliance en klantonderzoek. Als je op zoek bent naar een organisatie die uitdagend werk biedt en een partner is in professionele ontwikkeling, dan is DBI Professionals een goede keuze.”