Skip to main content

Aan de slag als Young Professional? DBI heeft mij vooral de kans gegeven mezelf te ontwikkelen, waarbij ik ook als persoon ben gegroeid

In gesprek met Ruud Weersink over zijn ervaring met DBI Professionals.

Ruud Weersink (32) kwam 3 jaar geleden bij DBI Professionals in dienst als Young Professional waarna hij aan de slag ging bij diverse opdrachtgevers. Hij studeerde bedrijfseconomie (HBO), gevolgd door een master Innovation management aan de RUG in Groningen. Sinds een paar maanden is hij bij zijn laatste opdrachtgever, Tata Steel, gaan werken. Via DBI kreeg hij de kans om te groeien, dankzij de mooie opdrachten. Daarover vertelt hij ons graag meer.

Hoe kwam je bij DBI Professionals terecht?

“Drie jaar geleden kreeg ik mijn eerste opdracht via DBI Professionals. Ik kende ze al van een eerdere opdracht en de samenwerking was destijds heel erg prettig verlopen. Dus toen de kans zich weer voordeed twijfelde ik geen moment. Het fijne aan DBI is dat ze wat kleiner zijn, waardoor de lijntjes kort zijn en je dus veel sneller een reactie krijgt. Ik kon bij mijn eerdere opdracht niet meer groeien en via DBI wel.”

Wat voor opdrachten heb je via DBI gehad?

“Bij mijn eerste opdracht was ik financieel manager van de afdeling. Het was niet een heel groot bedrijf, er werkten maar drie mensen op de financiële afdeling. Ik was verantwoordelijk voor de rapportages, de jaarrekening samenstellen, etc. Daarna kwam een mooie opdracht bij Tata Steel op mijn pad. Supermooi bedrijf natuurlijk met veel mogelijkheden om een mooie carrière op te bouwen. Ik ben binnen de afdeling begonnen bij de aanvoer van de grondstoffenverwerking en na een paar maanden ben ik naar de productie van staal gegaan en zit ik dus echt in het productieproces waar het staal wordt gemaakt.”

Hoe ziet jouw functie eruit?

“Ik ben business- en stockreporter en daarnaast ook coördinator van de werkeenheden die betrekking hebben op de productie van staal. Daardoor zit ik veel verder in het proces en ben ik veel meer betrokken. Mijn afdeling doet de materiaalbalanscontrole, de voorraadwaardering en uiteindelijk de productie en de afgiftes aan de klant. Er is onlangs een integratie van een nieuw datasysteem ingevoerd. Dit betekent voor de toekomst dat we meer op dashboards gaan sturen, gevoed vanuit de data. De nieuwe afdeling die hiervoor is opgericht heet DATA Insights.”

Kun je vertellen hoe DBI je hierbij geholpen heeft?

“In deze rol ben ik inmiddels zo gegroeid, maar DBI heeft mij vooral de kans gegeven mezelf te ontwikkelen, waarbij ik ook als persoon ben gegroeid. Zeker ten opzichte van hoe ik eerst was, wat onzekerder en een beetje op de achtergrond. Dat is nu helemaal veranderd en dat heeft echt te maken de diversiteit aan opdrachten, omdat je dan steeds weer met andere mensen te maken hebt doordat de omgeving verandert. Je komt soms in lastige situaties terecht, waarbij ik nu veel beter een eigen standpunt in durf te nemen. Mooi dat ik hierin alle kansen heb gekregen en de mogelijkheid om mezelf door te ontwikkelen, ook bijvoorbeeld via vakinhoudelijke trainingen en masterclasses.”

Hoe heb je jezelf kunnen ontwikkelen?

“Jezelf ontwikkelen wordt bij DBI Profs heel erg gestimuleerd. Dat regelen ze voor je en hoef je dus niet allemaal zelf uit te zoeken. Toen ik bijvoorbeeld tijdens de coronaperiode thuiswerkte en een vraag had, kon ik altijd om advies vragen. Ook als ik even ergens over wilde sparren of een vraag had hoe te handelen in een bepaalde situatie, waren ze er voor mij. Dat heeft me als persoon zelfverzekerder gemaakt in hoe ik dingen aan moet pakken.”

Wat maakt jouw werk zo leuk?

“Ik vind met name de afwisseling leuk. We hebben onze basiscontroles elke dag, maar daarnaast zijn er zoveel afwisselende taken om uit te zoeken. We kijken nu naar hoe we bepaalde stappen kunnen digitaliseren en waar we in het proces kunnen versnellen. Allereerst is juistheid van data belangrijk, dat je dit goed op orde hebt. Daar zijn we nu enorme stappen in aan het maken. Als ik bijvoorbeeld uit heb gezocht waar het precies mis is gegaan in de communicatie tussen data, dan ga ik echt wel met een voldaan gevoel naar huis!”

Zou je DBI aanraden bij andere Young Professionals?

“DBI Profs is een fijne werkgever die echt met je meedenkt. Dankzij de diverse opdrachten kun je jezelf echt ontdekken. Je leert heel veel van het feit dat je bij verschillende bedrijven terechtkomt. Niet alleen wat vakkennis betreft kun je jezelf in korte tijd ontwikkelen, maar je wordt enorm gestimuleerd om te werken aan jouw professionele en persoonlijke skills.”