Skip to main content

Ivor van Schaik maakte anderhalf jaar geleden een opvallende carrièrestap: na zijn eerste opdracht via DBI Professionals als creditcontroller ging hij bij DBI zelf aan de slag als recruiter binnen creditmanagement. Na ongeveer een half jaar ging hij toch weer (tijdelijk) bij een opdrachtgever aan de slag. Dit beviel zo goed, dat hij niet alleen langer bleef maar toch heeft besloten het creditmanagement vak weer op te pakken en zijn hart te volgen. We gingen met Ivor in gesprek hoe dat is gegaan.

Hoe kwam je in aanraking met DBI Profs?

“Eind 2019 ben ik benaderd door Daniël voor een hele leuke functie in Eindhoven bij een onderdeel van de Rabobank, de Lage Landen Leasing. Zij zochten daar een creditcontroller voor de Franstalige Belgische markt. Aangezien ik een aardig woordje Frans spreek, heeft hij mij daar toen voor benaderd. Ik greep die kans met beide handen aan en heb twee jaar op detacheringsbasis daar gewerkt.”

Waarom heb je ervoor gekozen om te werken bij DBI Professionals?

“Na deze eerste opdracht vroeg Daniel mij om als recruiter voor DBI aan de slag te gaan. Ik praat vrij gemakkelijk met mensen en ik maak makkelijk contact, dus op zich een logische vraag. Het leek mij ook wel een uitgelezen kans om uit te proberen of het bij me paste, dus ik ben per 1 januari 2022 de uitdaging aangegaan.”

Wat maakt je werk zo leuk?

“Ik geniet enorm van het contact met (potentiële) kandidaten en (nieuwe) opdrachtgevers. Het is geweldig om anderen te helpen bij het vinden van een nieuwe baan of mooie tijdelijke opdracht dan wel een opdrachtgever ondersteuning te bieden met het aanbieden van een interim kandidaat binnen ons uitgebreide netwerk of de juiste match te vinden voor een vast in te vullen functie. Het enthousiast maken voor een mooie functie of een toelichting geven waar we vanuit DBI het verschil in kunnen maken in vergelijking met andere bureaus, daar krijg ik energie van. Bovendien ben ik goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het creditmanagement vak en mijn eigen ruime kennis en ervaring hierin, maakt de gesprekken met zowel kandidaten als met opdrachtgevers tot leuke en aangename gesprekken.”

Kan je wat vertellen over de opdrachtgever?

“Ongeveer na een half jaar dat ik als recruiter werkte, werd door ons bureau een kandidaat voorgesteld bij Avis Budget Autoverhuur in Den Haag. Helaas ging dat op het allerlaatste moment niet door, dus we zaten met onze handen in ons haar. Ik bood aan om de opdracht zelf te doen, zij het voor een korte periode. Zo ging ik voor een periode van twee maanden weer als credit controller aan de slag. Uiteindelijk is dat in totaal negen maanden geworden. Ze waren zo ontzettend blij en tevreden met mij en andersom net zo. Dit zette me aan het denken en dus besloot ik mij uiteindelijk te willen richten op mooie en leuke opdrachten binnen het creditmanagement vakgebied. Ik heb een aantal kandidaten kunnen helpen aan een leuke opdracht of nieuwe baan dan wel opdrachtgevers geholpen met de invulling van een mooie vacature bij een van onze opdrachtgevers, maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Dus binnenkort ga ik mogelijk weer aan een (tijdelijke) nieuwe opdracht beginnen, die duurt tot oktober met mogelijkheid tot verlenging. Dit zou dan mijn derde opdracht zijn via DBI Professionals.”

Kan je wat vertellen over de kansen die je hebt gekregen bij DBI?

“DBI is een prettige werkgever en we hebben een goede band met elkaar. Ik kreeg niet alleen de kans om te groeien, maar ook de ruimte om te ontdekken of het recruitervak bij mij paste. Daniël zag potentie in mij als recruiter, maar uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om terug te gaan naar waar mijn hart ligt. En zij steunen mij daarin.”