Skip to main content

Quincy Ghiraw over DBI Professionals: ‘DBI heeft me enorm geholpen om te groeien als professional en als persoon’

Quincy Ghiraw, 30 jaar, vertelt vol enthousiasme over zijn ervaringen bij DBI Professionals. Na een IT-studie vond hij uiteindelijk toch zijn roeping in creditmanagement. ‘Bij DBI vond ik de uitdaging en ondersteuning die ik nodig had om te groeien in mijn vak’, zegt Quincy. Zijn huidige opdracht bij kinderopvang Wasko is een mooi voorbeeld van zijn succesvolle inzet en groei binnen het vakgebied creditmanagement. Daar wilden we meer van weten!

Wat is jouw achtergrond?

Quincy’s pad naar het creditmanagement vakgebied was allesbehalve rechtlijnig. ‘Ik ben begonnen op het mbo met niveau 3 en 4, gevolgd door een driejarige studie tot bedrijfsadministrateur en financieel medewerker’, vertelt Quincy. Na deze opleiding merkte de jonge Quincy al snel dat werken met cijfers hem op dat moment niet boeide. ‘Om die reden maakte ik de overstap naar IT en begon een hbo-studie in informatica. Ik heb het een jaar geprobeerd en heel erg mijn best gedaan, maar werken met codes en programmeren bleek toch niet mijn ding.’

Hierna ging hij aan de slag bij een boekhoudkantoor. ‘Daar heb ik een jaar gewerkt en binnen dat jaar echt super veel geleerd, echt de gehele boekhouding van A tot Z.’ Vervolgens kreeg hij de kans om de functie van junior credit controller te bekleden bij een detacherings-/uitzendbureau op het gebied van zorg. Zo wakkerde hij zijn passie voor het vakgebied toch weer aan en kwam hij uiteindelijk in aanraking met DBI.

Wat was jouw eerste indruk van DBI?

Quincy kreeg meteen een positief gevoel bij DBI als organisatie. ‘Het was spannend en onbekend in het begin, maar al snel voelde ik me op mijn gemak door de warme ontvangst en de professionele aanpak.’ De onboarding verliep soepel, waarbij Quincy aangaf dat het leren kennen van het team en de organisatie belangrijk was voor een goede start. ‘Ze namen de tijd om te begrijpen wie ik ben en wat mijn ambities zijn, wat echt het verschil maakte.’

Kun je iets vertellen over je huidige opdracht?

Bij Quincy’s huidige opdracht bij kinderopvang Wasko heeft hij al indrukwekkende stappen gezet, waaronder het rapporteren en herschrijven van het debiteurenbeleid. ‘Binnen een maand kende ik alle systemen en had ik een goede band opgebouwd met mijn collega’s’, vertelt Quincy trots.

Bij Wasko functioneert Quincy als een spin in het web. Hij werkt nauw samen met verschillende afdelingen, van het opstellen van facturen tot het nabellen van klanten en het ondersteunen van de finance manager bij maandrapportages. ‘Het vertrouwen dat ik heb gewonnen, heeft ervoor gezorgd dat ik van een debiteurenbeheerder naar een allround finance medewerker ben gegroeid’, legt hij uit.

Hoe ervaar je het Creditmanagement Accelerator Program?

Het Creditmanagement Accelerator Program biedt Quincy de kans om zijn vaardigheden verder te ontwikkelen. ‘Het programma omvat klassikale sessies waarin we scenario’s naspelen en leren omgaan met uitdagende klanten. Dit helpt me om uit mijn comfortzone te stappen en mijn professionele vaardigheden te verbeteren’, zegt Quincy.

Hoe ondersteunt en begeleidt DBI jou?

DBI biedt continue ondersteuning en begeleiding aan Quincy. ‘Wekelijks of tweewekelijks checken Daniel en Bianca hoe het met me gaat en waar ik tegenaan loop. Het is fijn om te weten dat er altijd iemand achter je staat’, vertelt Quincy. De persoonlijke begeleiding en de mogelijkheden om te groeien hebben hem geholpen om zijn zelfvertrouwen te vergroten en stevig in zijn schoenen te staan.

Wat zijn jouw toekomstplannen?

Bij kinderopvang Wasko heeft Quincy al een goede indruk achtergelaten. ‘Ze zouden graag willen dat ik langer blijf, wat ik zie als een groot compliment’, zegt hij. Hoewel Quincy de erkenning voor zijn harde werk en inzet waardeert, kijkt hij ernaar uit om via DBI weer een nieuwe uitdaging aan te gaan. Inmiddels heeft hij ook een nieuwe opdracht op het oog, wat zijn loopbaan bij DBI verder zal versterken.

Waarom zouden anderen kiezen voor DBI Professionals?

Quincy waardeert de steun en kansen die DBI hem heeft geboden. ‘Ik zou DBI Professionals zeker aanbevelen aan anderen die op zoek zijn naar professionele groei en ontwikkeling. DBI heeft mij namelijk enorm geholpen om te groeien als professional maar ook als persoon. De begeleiding en het Creditmanagement Accelerator Programma hebben mijn zelfvertrouwen vergroot én mijn carrière een stevige impuls gegeven.’

Wil jij net als Quincy deel uitmaken van het Accelerator Programma? Bekijk hier!